رابطه تیز هوشی و بیماری های روانی
آیا افراد تیزهوش در معرض ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماری های روانی هستند؟
🔬به صورت عمومی پذیرفته شده که برخورداری از هوش بالا منجر به نتایج مثبت در زندگی افراد باهوش مانند موفقیت تحصیلی بیشتر و درآمد بالا می شود. همچنین در تعدادی از کتابهای درسی نتایج مطالعاتی مرور شده اند. که نشاندهنده سلامت روانی و جسمی بیشتر افراد باهوش نسبت به جمعیت عادی است.
🔬به عنوان مثال مطالعاتی در گذشته نشان داده اند که هوش بالا فاکتوری حفاظتی در این افراد در مقابل بیماری های قلبی، سکته، سرطان های مرتبط با مصرف سیگار، بیماری تنفسی، و دمانس هست. با این حال، هوش بالا همیشه مفید نیست. و ممکن است تاثیرات مخربی در زندگی و سلامت افراد باهوش داشته باشد.
🔬مطالعه معتبر جدیدی توسط محققان آمریکایی که در شماره اخیر نشریه “هوش” منتشر شده نشان می دهد. که افراد تیز هوش نسبت به افراد عادی در معرض ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماری های روانی و جسمی هستند.
بیشتر بخوانید : علائم حملات پانیک و اختلال هراس
🔬کارپینسکی و همکارانش در این مطالعه 3715 نفر از افراد دارای IQی 130 و بالاتر را با میانگین جامعه مقایسه کرده. و نشان داده اند که افراد تیزهوش بیشتر به بیماری های روانی مانند اختلالات خلق و اضطرابی، ADHD، و اوتیسم و همچنین بیشتر به بیماریهای جسمی مرتبط با نقص سیستم ایمنی بدن مانند آلرژی و آسم مبتلا می شوند.
🔬توضیح این محققان بر مبنای نظریه hyper brain / hyper body پیشنهادی این هست. که افراد باهوش همزمان با بیش فعالی مغزی (به معنای توانایی شناختی بالا) به بیش فعالی بدن در نتیجه تحریک پذیری بیشتر هیجانی و رفتاری دچار هستند.
🔬به این معنا که افراد تیزهوش به دلیل جزئی نگری و آگاهی بیشتر نسبت به محرک های محیطی، تحریک پذیری و انگیختگی نسبتاً افراطی در سیستم اعصاب مرکزی شان دارند. و همین ویژگی آنها را به عنوان مثال مستعد ابتلا به اختلالات اضطرابی و بیماری های خودایمنی می کند. به گونه ای که هوش بالا 2 تا 4 برابر شانس ابتلا به اختلال اضطرابی را در این افراد نسبت به میانگین جامعه بالا می برد.
منبع:
http://neurosciencenews.com/iq-hyper-brain-body-772