مشاوره و روان درمانی برای افراد، زوج ها و خانواده ها

شایع ترین علل فرار در نوجوانان | روان درمانی کوتاه مدت در تهران

شایع ترین علل فرار در نوجوانان

شایع ترین علل فرار در نوجوانان

بیشتر نوجوانان وقتی با خانواده خود دچار مشکل می شوند فرار می کنند. به دلیل یک بحث وحشتناک، آنها شروع به بیزاری از اعضای خانواده خود می کنند و فکر می کنند فرار کنند. حتی برخی تصمیم می گیرند بدون درگیری با والدین از خانه خارج شوند. آنها جرات رویارویی با بزرگترها یا پذیرش تقصیر خود را در مقابل آنها ندارند. اما برخی از علل دیگری که منجر به فرار آنها می شوند، عبارتند از:

بدرفتاری (خشونت خانگی) یکی از عوامل فرار در نوجوانان

کودک آزاری یکی از معضلات رو به رشد خانواده های نسل مدرن است. به دلیل دعوای وحشتناک یا خشونت در خانواده، نوجوان احساس می کند که از کل وضعیت عصبانی و آشفته می شود. محیط آرام خانواده گم می شود و هر بار اوضاع بدتر به نظر می رسد. در چنین سناریویی، نوجوان مبتلا به اختلال روانی تصمیم می گیرد فرار کند و در محیطی آرام زندگی کند.

مرگ در خانواده، یکی دیگر از عوامل فرار در نوجوانان

وقتی نوجوان شما به یکی از اعضای خانواده اش مانند مادر، پدر یا پدربزرگ و مادربزرگ نزدیک می شود، یک مرگ ناگهانی مانند یک کابوس به نظر می رسد. نوجوان در پذیرش حقیقت تلخ احساس سختی می کند و نمی تواند غم و اندوه را تحمل کند. از دست دادن یکی از اعضای نزدیک خانواده باعث می شود که او در دنیا احساس تنهایی کند و تصمیم می گیرد از خانه خود فرار کند.

نگرانی های مالی خانواده

زمان های خاصی وجود دارد که خانواده دچار مشکلات مالی می شود. این می تواند به دلایل متعددی از جمله بیکاری ناگهانی، زیان هنگفت در کسب و کار، رنج یکی از اعضای خانواده از بیماری مزمن یا بسیاری از موارد مشابه رخ دهد.

بی ثباتی مالی بر سبک زندگی نوجوان شما منعکس می شود، زیرا او نمی تواند همه چیزهای تجملاتی را بخرد یا چیزهای گران قیمت بخرد. در چنین زمانی، نوجوان شما به شدت افسرده، وحشت زده و احساس فرار می کند.

مشکلات در مدرسه

مشکلات عادی روزمره که در مدارس رخ می دهد، بی توجهی در کلاس، مشاجره با دوستان دیگر، عملکرد بد در امتحانات و بسیاری موارد دیگر است. آزار و اذیت حل نشده یا قلدری در مدرسه باعث می شود که او وارد حالت افسردگی روانی شود و احساس کند که از موقعیت کامل فرار می کند. فشار بیش از حد برای پیشرفت تحصیلی در مدرسه از طرف والدین، نوجوان را دچار هراس می‌کند و او نیاز به فرار را احساس می‌کند. چنین مشکلات مدرسه ای باعث می شود نوجوان شما احساس استرس کند و از چنین سبک زندگی پرهیجانی فرار کند.

شایع ترین علل فرار در نوجوانان | روان درمانی کوتاه مدت در تهران

مشکلات دوران نوجوانی

نوجوانان دوران سختی را پشت سر می گذارند که نمی توانند عواطف یا احساسات خود را به دیگران، حتی والدین، ابراز کنند. این باعث می شود آنها احساس بی فایده بودن کنند، و آنها شروع به فکر کردن می کنند که زندگی آنها چرند است. نوجوانانی که از خانه فرار می‌کنند معمولاً احساس می‌کنند از یک موقعیت دردسرساز فرار می‌کنند که نمی‌توانند با آن روبرو شوند. چنین رویدادهایی می تواند شامل جدایی والدین، گرایش جنسی، بحران مالی، قلدری در مدرسه و سایر رویدادهای آسیب زا باشد. آنها می خواهند از شرایط سخت فرار کنند و خوشبختی جدیدی بیابند.

نوشیدن الکل یا مصرف مواد مخدر

اعتیاد به مواد مخدر یکی از دلایل اصلی اختلال در وضعیت روانی کودک در حال رشد شما است. اعتیاد بیشتر به مواد مخدر منجر به تکانشگری و مهارت های قضاوت ضعیف در نوجوانان شما می شود. از آنجایی که او به شدت به مواد مخدر مضر مانند کوکائین، هروئین یا شکر قهوه ای معتاد می شود، به فکر فرار می افتد و در انزوا زندگی می کند. احساس شرم یا گناه به دلیل اعتیاد به مواد مخدر یا سیگار باعث می شود آنها احساس افسردگی کنند و چاره ای جز فرار ندارند.

جدایی یا طلاق والدین

جدایی والدین تأثیر منفی بر ذهن نوجوان شما می گذارد. او احساس می کند که از دایره خانواده دور شده است و پیوند خود را با والدین عزیزش از دست می دهد. آمدن ناتنی باعث می شود نوجوان احساس افسردگی و تنهایی کند. او متوجه می شود که مادر یا پدرش دیگر به او اهمیت نمی دهند و دوستش ندارند. همه این احساسات منفی باعث می شود او از خانواده و خانه فرار کند.

فشار همسالان

فشار همسالان نیز می تواند در فرار نوجوان شما نقش داشته باشد. وقتی نوجوان شما مرتکب اشتباه یا چیزهای ترسناک می شود، غریزه او را وادار یا تشویق می کند که از نزدیکان و عزیزان فرار کند. از آنجایی که شما نوجوان در مهارت های حل مسئله موثر نیستید، تنها راه حل کاملی که در زمان سخت به ذهن او می رسد فرار است. به جای برخورد شجاعانه با موقعیت ها، فرار کردن برای فرزندتان بسیار آسان تر به نظر می رسد.

بحران شخصی

برخی از نوجوانان فراری از رویارویی با مسائل شخصی خود مانند بارداری، دنبال کردن زندگی به عنوان یک دوجنسه، همجنس گرا یا لزبین می ترسند. بیشتر نوجوانان ترنسجندر با گرایش جنسی خود مشکل دارند و از برقراری ارتباط با اعضای خانواده خود تردید دارند. این شرایط تنها یک گزینه را برای آنها باقی می گذارد که در حال فرار است. تقریباً 75 درصد از جمعیت فراری را دختران نوجوان تشکیل می دهند که در سنین پایین باردار می شوند.

بیماری روانی

نوجوانانی که از بیماری های روانی مانند افسردگی شدید یا مسائل اضطرابی رنج می برند، توانایی تصمیم گیری ضعیفی دارند. آنها قادر به مدیریت موقعیت های دشوار زندگی نیستند و به راحتی تسلیم می شوند. از آنجایی که نوجوان افسرده نمی تواند احساسات یا افکار خود را درک کند، تصمیم می گیرد فرار کند. درک نادرستی به ذهنش می رسد که فرار تنها راه حل رهایی از همه مسائل خانوادگی یا اجتماعی است.

اختلال روانی دیگری که برخی از نوجوانان با آن مواجه می شوند، اختلال نافرمانی مقابله ای است. آنها در اطاعت از قدرت با زمان دشواری روبرو می شوند و به بزرگان یا معلمان خود واکنش پرخاشگرانه نشان می دهند. اعمال آنها خشن و تکانشی به نظر می رسد و نمی خواهند از قوانین هیچ کس به جز قوانین خود پیروی کنند. اینها برخی از دلایل فرار نوجوانان از خانه است.

بیشتر بخوانید :

تربیت جنسی کودکان

طاهره سادات بدری مدیرعامل موسسه روانشناسی آموزشی روان سلام

شبکه های مجازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دسترسی به رایگان به باشگاه آویژه
و پادکست های طاهره سادات بدری ثبت نام کنید.

باشگاه آویژه فقط برای کاربران سایت و در منوی سایت قابل مشاهده خواهد بود

سوالی دارید در خدمتیم؟