مشاوره و روان درمانی برای افراد، زوج ها و خانواده ها

عجیب‌ترین اختلال‌های روانی | روان درمانی کوتاه مدت در تهران

عجیب‌ترین اختلال‌های روان | بخش دوم

عجیب‌ترین اختلال‌های روان | بخش دوم

این مقاله در ادامه مقاله قبل آمده است و در ادامه به 7 مورد از عجیب‌ترین اختلال‌های روان می پردازیم تا پایان همراه ما باشید.

سندرم استندال

سندرم استندال یک بیماری روان­ تنی است که، خوشبختانه، ظاهرا موقتی است. زمانی­که فرد در یک مکان یا سایر محیط ­ها در معرض هنر زیاد قرار می گیرد. که بسیار زیباست، این اختلال رخ می­دهد. افرادی که ابتلا به این اختلال عجیب و در عین حال ترسناک را تجربه کرده ­اند. می­گویند که ناگهان ضربان قلبشان بالا می­رود، دچار اضطراب شدید، گیجی، سردرگمی و حتی توهم می­شوند. نام سندرم استاندال برگرفته از نویسنده­ی قرن نوزده فرانسه است. که تجربیات خود بعد از سفر به فلورانس در سال ۱۸۱۷ را با جزئیات شرح داده.

اختلال ساختگی

اکثر افراد با اولین نشانه ­های آبریزش بینی از فکر به سرماخوردگی یا بیماری احتمالی به خود می­لرزند اما افراد مبتلا به اختلال ساختگی این­طور نیستند. دغدغه­ و میل به بیماری ویژگی این اختلال ترسناک است. درواقع، اکثر افراد مبتلا به اختلال ساختگی عمدا خودشان را مریض می­کنند تا خدمات درمانی دریافت کنند (این مورد با خودبیمارانگاری فرق دارد).

گاهی افراد صرفا خودشان را به مریضی می­زنند. حیله­ ای که شامل داستان­های من درآوردی، فهرست بلندی از علائم و رفتن از یک بیمارستان به بیمارستان دیگر می­شود. این دغدغه­ ی بیماری اغلب ریشه در آسیب روحی در گذشته یا بیماری جدی دارد. اختلال ساختگی کم­تر از ۵% از جمعیت کلی را تحت ­الشعاع قرار می­دهد و اگرچه درمانی ندارد اما اغلب با روان ­درمانی قابل کنترل است.

اختلال تجزیه­ ی هویت

اختلال تجزیه ­ی هویت (DID)، که در گذشته اختلال چندشخصیتی نامیده می­شد، یک بیماری روانی وحشتناک است که در فیلم و سریال بسیار به آن برمی­خوریم اما به­ شدت اشتباه درک شده است. به­ طور کلی، کم­تر از ۱% از افراد مبتلا به اختلال تجزیه­ ی هویت ۳-۲ شخصیت دارند (و گاهی بیشتر). این افراد مرتبا بین شخصیت­های خود در گردشند و ممکن است چند ساعت یا چند سال روی یک شخصیت ثابت بمانند.

ممکن است هر زمان و بدون هشدار قبلی بین هویت­های خود جابه­ جا شوند و متقاعد ساختن فرد به این که مبتلا به این اختلال است تقریبا غیر ممکن می ­باشد. به­ همین­ دلیل، افراد مبتلا به اختلال تجزیه ­ی هویت نمی­توانند زندگی عادی داشته باشند و معمولا در تیمارستان زندگی می­کنند.

سندرم کلوور-بوسی

فرض کنید میل به خوردن کتاب داشته باشید. یا بخواهید با ماشین رابطه­ ی جنسی برقرار کنید. این مورد در رابطه با افراد مبتلا به سندرم کلوور-بوسی حقیقت دارد. سندرم کلوور-بوسی یک اختلال روانی ترسناک است که با علائمی نظیر از دست دادن حافظه، میل به خوردن اشیای غیر خوراکی و جاذبه­ ی جنسی نسبت به اشیای بی­جان مانند اتومبیل شناخته می­شود.

تعجبی ندارد که این افراد اغلب در تشخیص اشیاء یا افراد آشنا به مشکل برمی­خورند. تشخیص این اختلال روانی ترسناک دشوار است و به ­نظر می­رسد درنتیجه ­ی آسیب شدید به حافظه­ ی موقت مغز رخ می­دهد. متاسفانه، درمانی برای سندرم کلوور-بوسی وجود ندارد و فرد مبتلا به آن اغلب تا پایان عمر در این وضعیت باقی می­ماند.

اختلال وسواس فکری-عملی

اگرچه اسم اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) به گوش خیلی­ ها خورده و اغلب مورد تمسخر قرار می­گیرد. تعداد کمی به درک کامل نسبت به آن رسیده ­اند. این اختلال به طرق مختلف نمود پیدا می­کند اما اغلب با علائمی مانند ترس شدید، اضطراب و نگرانی­ های مداوم همراه است. افراد مبتلا به این اختلال تنها از طریق تکرار اعمال، مانند دغدغه ­ی تمیزکاری، می­توانند از شر چنین احساسات طاقت­ فرسا خلاص شوند.

بدتر از همه این­که، این افراد اغلب نسبت به غیر منطقی بودن ترس­های خود آگاه هستند. اما این آگاهی چرخه ­ی تازه­ای از اضطراب را به دنبال می­ آورد. این اختلال تقریبا ۱% از جمعیت را تحت­ الشعاع قرار می­دهد و اگرچه دانشمندان از علت دقیق آن مطمئن نیستند. باورها بر این است که مواد شیمیایی مغز از عوامل موثر در بروز این اختلال است.

عجیب‌ترین اختلال‌های روانی | روان درمانی کوتاه مدت در تهران

سندرم پاریس

سندرم پاریس یک اختلال روانی عجیب و موقتی است که باعث می­شود. فرد هنگام مسافرت به شهر پاریس کاملا اختیار خود را از دست بدهد. جالب است. بدانید به ­نظر می­رسد این اختلال در بین مسافران ژاپنی بیشتر شایع باشد. از بین تقریبا ۶ میلیون مسافر ژاپنی که سالانه از پاریس دیدن می کنند، ۲-۱ جین دچار اضطراب شدید، زوال شخصیت، زوال واقعیت، افکار آزاردهنده، توهم و هذیان­ های دقیقی می­شوند که خبر از سندرم پاریس می­دهد.

پزشکان تنها می­توانند دلیل این اختلال را حدس بزنند. از آن­جایی­که اکثر افرادی که دچار سندرم پاریس می­شوند. سابقه­ ی اختلال روانی ندارند، سرنخ اولیه این است. که چنین اختلال ترسناک عصبی در اثر موانع زبانی، خستگی جسمی و روحی و واقعیت پاریس در مقایسه با ورژن ایده­ آل آن اتفاق می­افتد.

فراموشی تکراری

این اختلال بسیار شبیه به سندرم کاپگراس است. اما افراد مبتلا به فراموشی تکراری به ­جای همزاد قائل شدن برای دیگران، باور دارند که یک موقعیت تکثیر شده. این باور به روش­های مختلف نمود پیدا می­کند اما فرد مبتلا همیشه معتقد است. که یک موقعیت همزمان در دوجا وجود دارد. اصطلاح «فراموشی» تکراری نخستین بار در سال ۱۹۰۳ توسط عصب ­شناسی به نام آرنولد پیک برای معرفی بیمار مبتلا به آلزایمر مورد استفاده قرار گرفت. این وضعیت امروزه بیشتر در افراد دچار تومور، جنون، آسیب مغزی یا سایر اختلالات روان­پزشکی مشاهده می­شود.

مقالات مرتبط :

تشخیص و درمان اختلال تریپوفوبیا

عجیب‌ترین اختلال‌های روانی | بخش اول

طاهره سادات بدری مدیرعامل موسسه روانشناسی آموزشی روان سلام

شبکه های مجازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دسترسی به رایگان به باشگاه آویژه
و پادکست های طاهره سادات بدری ثبت نام کنید.

باشگاه آویژه فقط برای کاربران سایت و در منوی سایت قابل مشاهده خواهد بود

Need Help? Chat with us