نشانه ها و انواع فرار در نوجوانان
فرار در نوجوانان
هر از گاهی اخبار تکان دهنده و نگران کننده ای در مورد فرار نوجوانان می شنویم. در طول سن رشد، نوجوان شما با مواد مخدر، سیگار، جنایات، رابطه جنسی قبل از ازدواج درگیر می شود و به فرار فکر می کند. دلایل زیادی وجود دارد که نوجوان شما احساس ناراحتی می کند و وارد وضعیت یک آسایشگاه روانی می شود. در مطلب امروز سایت روان درمانی کوتاه مدت در تهران موضوع نشانه ها و انواع فرار در نوجوانان را مورد بررسی قرار می دهیم.
آیا علائم هشدار دهنده ای در نوجوان خود مشاهده کردید که نشان می دهد او ممکن است فرار کند؟ نگران رفتار نوجوان خود هستید؟ آیا نوجوان شما تحریک پذیر، متکبر و بداخلاق رفتار می کند؟ اگر سر تکان دادید بله، باید پست زیر را مرور کنید. در مقاله در مورد چند مورد از این دلایل صحبت می کنیم که بار روانی را به نوجوانان شما تحمیل می کند و آنها از خانه فرار می کنند!
انواع فرار در نوجوانان
بیشتر نوجوانان به دلیل سوء مصرف مواد مخدر و الکل فرار می کنند. در طول سن رشد، اغلب درگیر سوء مصرف مواد می شوند و سعی می کنند مسائل را از والدین پنهان کنند. آنها احساس می کنند که فرار تنها راه حل برای مواجه نشدن با خجالت است. علاوه بر آن، ترس، شکست یا عصبانیت دلیل دیگری است که نوجوانان را از خانه فراری میدهد. برای برخی از کودکان سازگاری با اعضای خانواده یا شرایط بحرانی خانه و چیزی که باید از آن فرار کنند، دشوار است. انواع فرار در نوجوانان، عبارتند از:
فرار اپیزودیک
وقتی کودک شما برای مدت زمان کوتاهی فرار می کند و پس از بازه زمانی اندک برمی گردد، به این وضعیت فرار اپیزودیک گفته می شود. نوجوان شما از استراتژی حل مسئله خود استفاده نمی کند و در مواجهه با رویدادهای سخت زندگی با مشکل مواجه می شود. نوجوان شما سعی می کند از عواقب، تحقیر یا خجالت دوری کند و از عدم تایید والدین می ترسد. در چنین شرایطی تنها راه حلی که می تواند پیدا کند فرار از خانه است.
فرار مزمن
نوجوانانی که به طور مداوم از خانه فرار می کنند می خواهند برتری یا توجه اعضای خانواده را به دست آورند. این یک مشکل مزمن است که او را مجبور به انجام چنین عملی می کند. این نوجوانان همچنین اعضای خانواده خود را تهدید می کنند و می گویند: “اگر مرا مجبور به انجام این کار کنید، فرار می کنم.”
علائم هشدار دهنده فرار در نوجوانان
علائمی که نشان می دهد نوجوان شما ممکن است فرار کند:
نوجوانان فراری متعلق به همه پیشینه ها از جمله محیط های شهری و روستایی هستند. برای والدین مهم است که علائم هشدار دهنده ای را که نشان می دهد نوجوان شما ممکن است فرار کند، تشخیص دهند. اگر علائم هشدار دهنده در این مدت شناسایی شوند، ممکن است بتوانید از فرار نوجوان خود جلوگیری کنید.
در اینجا برخی از تغییرات رفتاری وجود دارد که باید آنها را یادداشت کنید:
- نوجوان شما در مدرسه با مشکلاتی مانند عدم تمرکز، حذف کلاس و بی توجهی مواجه است.
- او بیشتر شما را تهدید می کند که خواسته هایش را برآورده کنید وگرنه فرار می کند.
- نوجوان شما شروع به پس انداز پول خود می کند و وسایل خود را در کیف یا کوله پشتی نگه می دارد.
- او بیش از حد وقت خود را در انزوا می گذراند و از تمام مسئولیت های اساسی زندگی دوری می کند.
- شما متوجه برخی از علائم هشداردهنده رفتار آسیبرسان به خود میشوید، مانند استفاده از اشیاء تیز یا نگه داشتن چاقو در جیب.
بیشتر خوانید : تشخیص و درمان اختلال روانی – حرکتی
- متوجه تغییر ناگهانی در خلق و خو یا رفتار نوجوان خود می شوید. او ممکن است افسرده به نظر برسد، تحریک پذیر، مضطرب رفتار کند و او را از اعضای نزدیک خانواده و دوستانش منزوی کند.
- نوجوان شما هدایای یا پول گران قیمتی از افراد خارجی دریافت می کند و شما از آن چیزها اطلاعی ندارید. این ممکن است زمانی رخ دهد که او درگیر راکت مواد مخدر یا تجارت غیرقانونی قاچاق شود.
- نوجوان شما با یک فرد خارجی وارد رابطه جدیدی می شود و کمی متفاوت رفتار می کند. برخی از تغییرات قابل توجه در رفتار او عبارتند از افزایش سرکشی، بحث و جدل و طرد.
- دختر نوجوان شما از نظر جنسی فعال می شود و در معرض خطر باردار شدن است. در چنین مرحله ای، او سعی می کند شما را نادیده بگیرد و وقت خود را با دوستان مرد خود بگذراند. اگر در طول دوره باردار شود، اغلب به فرار فکر می کند.
- ممکن است متوجه ایرادات تحصیلی کمی در عملکرد نوجوان خود مانند افت ناگهانی نمرات، عدم علاقه به تکالیف مدرسه یا تعلیق شدن یا مواجه شدن با اخراج شوید.
نکاتی برای والدین برای مقابله با وضعیت فرار
اگر شک دارید که نوجوانتان فرار کرده است، نکات موثر را دنبال کنید:
- از تمام مکانهای محلی و نقاط پاتوق دیدن کنید تا بررسی کنید که آیا او آنجاست یا خیر.
- با تمام دوستان نزدیکش تماس بگیرید و در مورد آخرین باری که او را ملاقات کردند بپرسید.
- اتاقها و وسایل او را به دقت بررسی کنید تا سرنخهایی مانند صورتحساب رزرو هتل یا بلیطهای راهآهن یا هواپیما پیدا کنید.
در اینجا اقدامات مؤثری است که باید هنگام بازگشت نوجوان فراری خود به خانه انجام دهید:
از یکدیگر فاصله بگیرید
ارتباط مستقیم با یکدیگر را شروع نکنید، بلکه کمی استراحت کنید. احساسات شما در لحظه خاص خیلی زیاد است و می توانید جلوی فرزندتان طغیان کنید. بهتر است اجازه دهید نوجوانتان در یک یا دو روز آرام بگیرد و یک گفتگوی مسالمت آمیز داشته باشد.
بپرسید و گوش دهید
با آرامش از نوجوان خود در مورد دلایل فرار او از خانه بپرسید. هرگز سعی نکنید بی ادبانه رفتار کنید یا او را سرزنش کنید، زیرا بر ذهن نوجوان شما تأثیر منفی می گذارد. بهتر است شرایط را با آرامش و مثبت مدیریت کنید. ارتباط موثر تنها قدمی است که به ایجاد پیوند قویتر بین سه راهی و والدینش کمک میکند. به او بگویید که چقدر نگران بودید، زیرا او خانه را ترک کرد و فرار کرد. به نوجوان خود بفهمانید که برای شما مهم است و نمی توانید بدون نوجوان شایستگی خود به زندگی خود فکر کنید. از او بخواهید که مسائل را آشکارا در میان بگذارد، به طوری که هر دو والدین بتوانند به او کمک کنند تا با شرایط استرس زا مقابله کند.
كمك بگيريد
اگر نوجوان شما از برقراري ارتباط با شما يا شريكتان احساس ناراحتي مي كند، بهتر است شخص سومي را در ارتباط شركت دهيد. نفر سوم می تواند افراد مورد علاقه او مانند پدربزرگ و مادربزرگ، عمو یا عمه باشد. نوجوان شما به راحتی مسائل شخصی خود را با یکی از اعضای نزدیک خانواده فاش می کند که می تواند به او توصیه کند تصمیم بهتری بگیرد.
بیشتر بخوانید :
بهبود اختلالات خواب با تکنیک های رفتاری CBT
بررسی علل و علائم بی قراری روانی-حرکتی